ΗΜΕΡΑ ΑΛΚΗ ΣΤΕΑ

Ο Άλκης Στέας ήταν ένας από τους 94 κυνηγούς του 1ου Αποκριάτικου Θησαυρού που διοργανώθηκε στην Πάτρα το 1966. Η ομάδα του κατετάγη τρίτη και πήρε ως αναμνηστικό μία χάλκινη μάσκα του Δήμου Πατρέων. Από το 1967 ανέλαβε την παρουσίαση του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που, με τη συμβολή του, αναδείχτηκε στην κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Με μία μόνο απουσία, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, ο Άλκης Στέας έδινε κάθε χρόνο το παρόν στο Πατρινό Καρναβάλι, ως διοργανωτής και παρουσιαστής. Στις 21 Φεβρουαρίου του 1999 ο Άλκης Στέας παρουσίασε το τελευταίο του Πατρινό Καρναβάλι, μαζί με την Νατάσα Τραγουστή. Στις 9 Μαρτίου 1999 έφυγε από κοντά μας, οριστικά.

Το 2008 το «Πλήρωμα 94» πρότεινε την καθιέρωση της «Ημέρας Άλκη Στέα», στις 9 Μαρτίου κάθε χρόνου. Στις 9 Μαρτίου 2008, ανήμερα της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, η αποδοχή της πρότασης από τον κόσμο και τους φορείς της πόλης ήταν εμφανής. Η 9η Μαρτίου θα ήταν πλέον η μέρα του! Στις 9 Μαρτίου 2009, ακριβώς δέκα χρόνια από τον θάνατο του, ο Δήμος Πατρέων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Πλήρωμα 94 τίμησαν για πρώτη φορά την «Ημέρα Άλκη Στέα», στην πόλη της Πάτρας, με μία εκδήλωση υπό τον τίτλο «Ευτυχείτε», στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Σχετικό Δελτίο Τύπου: «Ο Άλκης Στέας και το Πλήρωμα 94»