Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ

Το Πλήρωμα 94 – ως καρναβαλική ομάδα και εταιρία- ανέλαβε την πρωτοβουλία της καθιέρωσης της «Ημέρας Άλκη Στέα», στις 9 Μαρτίου κάθε χρόνου, ημερομηνία που συμπίπτει με τον θάνατο του αείμνηστου επίτιμου πατρινού δημότη, που παρουσιάζοντας το Πατρινό Καρναβάλι από το 1966 ως το 1999 το προήγαγε όσο κανένας και καταξιώθηκε σαν η κατεξοχήν εμβληματική του μορφή.

Το 2008, η μέρα που οι καρναβαλικές ομάδες παρήλαυναν στους δρόμους της Πάτρας, συμμετέχοντας στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού ήταν η 9η Μαρτίου, μέρα συμπλήρωσης 9 χρόνων από το φευγιό του Άλκη Στέα. Τη μέρα εκείνη το Πλήρωμα 94 γέμισε την πόλη με μικρά φακελάκια ζάχαρης –συνδυασμένα με την εμφάνιση της χρονιάς, υπό τον τίτλο «Την περνάμε ζάχαρη»- τα οποία είχαν επάνω τυπωμένη την πρόταση: «9 Μαρτίου – Ημέρα Άλκη Στέα».

Η πρόταση βρήκε ανταπόκριση από το Δήμο Πατρέων, φορείς και ανθρώπους του Καρναβαλιού της Πάτρας και θεσμοθετήθηκε επίσημα από το 2009. Στις 9 Μαρτίου 2009 –δέκα χρόνια από το θάνατό του- η Πάτρα θυμήθηκε τον Άλκη Στέα με την εκδήλωση «Ευτυχείτε!».

«Αίτημα στο ΥΠΠΟ για καθιέρωση Ημέρας Άλκη Στέα»