ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!

Η εκδήλωση «Ευτυχείτε!» πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας, στις 9 Μαρτίου 2009, μέρα συμπλήρωσης μια δεκαετίας από το θάνατό του Άλκη Στέα. Ήταν μια βραδιά τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Άλκη Στέα, που τιτλοφορήθηκε από τους διοργανωτές με τη λέξη που υπήρξε σήμα κατατεθέν του ανδρος. Ήταν μια συνδιοργάνωση του Δήμου Πατρέων, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Πληρώματος 94.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της πολύπλευρης προσωπικότητας του Άλκη Στέα, μέσα από σύντομες ομιλίες και προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού. Γιατί ο Στέας για τους Πατρινούς συνεπάγεται Καρναβάλι, όσο ζούσε, όμως, ταυτίστηκε επίσης με μια σειρά από δράσεις: Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, Διαφήμιση, Ελληνικός Κινηματογράφος.

Για τις δραστηριότητες αυτές, καθώς και για την προσωπική ζωή του Άλκη Στέας μίλησαν η σύζυγός του, Νέλλη Μάνου, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας, η διαφημίστρια Δέσποινα Πορτοκάλη, ο Διευθυντής της ΕΡΤ3, Λευτέρης Κογκαλίδης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, ενώ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Φούρας.

Το «Ευτυχείτε!» άνοιξαν και έκλεισαν παιδιά του Πληρώματος 94 που στο ξεκίνημα της βραδιάς παρουσίασαν με σύντομο ευρηματικό τρόπο το «γιατί τον θυμόμαστε», ενώ στο τέλος κατέθεσαν την πρόταση του Πληρώματος 94 για τη μετονομασία μιας οδού της Πάτρας σε «οδό Άλκη Στέα».