ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 2010

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ικανοποίηση συνειδητοποιούμε πως η «Ημέρα Άλκη Στέα» θα γιορταστεί φέτος στην Πάτρα, από μια σειρά από φορείς και συμπολίτες, δικαιώνοντας την ιδέα και πρωτοβουλία μας για την καθιέρωσή της, που κατατέθηκαν το 2008 και οδήγησαν στην οριστική θεσμοθέτηση πέρυσι, με την τιμητική εκδήλωση «Ευτυχείτε!» του Δημοτικού Θεάτρου.
Την Τρίτη, λοιπόν, ημέρα συμπλήρωσης 11 χρόνων από το θάνατο του αείμνηστου Άλκη Στέα, η Πάτρα, της οποίας υπήρξε επίτιμος δημότης, τιμά την εμβληματική προσωπικότητα του Καρναβαλιού της με τους ακόλουθους τρόπους:
• Εκδήλωση «Άλκης Στέας: Εκ Βαθέων», από τους «Ανήσυχους Εν Πλω», στο στέκι του σωματείου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 28Α, ώρα 21.15, όπου θα παρουσιαστεί ο Άλκης Στέας μέσα από συνεντεύξεις του στη Μαλβίνα Κάραλη και τον Κώστα Χαρδαβέλα, ενώ θα μιλήσουν για εκείνον η Μαρία Ηλιοπούλου και ο Άγγελος Πολυδωρόπουλος. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Έφη Καρούνια.

• Εκδήλωση «Ο Άλκης Στέας στα… Πούπουλα», από το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ», στο θέατρο «Λιθογραφείον», Μαιζώνος 172β, στις 20.30, μία ώρα πριν από την τελευταία παράσταση της παραγωγής του σχήματος «Πούπουλα», όπου στο φουαγιέ του θεάτρου θα προβάλλονται βίντεο που αφορούν τη σχέση του Άλκη Στέα με τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση, τη Διαφήμιση, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και το Πατρινό Καρναβάλι.

• Διανομή του έντυπου «Ημέρα Άλκη Στέα – Ευτυχείτε!» από κεντρικά καφέ και εστιατόρια της πόλης στους θαμώνες τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης 9 Μαρτίου 2010. Στη δράση θα συμμετάσχουν τα καταστήματα: Teatro (πολυχώρος Veso Mare), Γκανασούλης-Καραβίτη (Ψηλαλώνια), JAX (Πατρέως 46-50), Παπαχρστόπουλος (Αγίου Νικολάου και Κορίνθου) και Multi Café (Ρήγα Φεραίου και Ραδινού).

• Μετάδοση ειδικών ραδιοφωνικών σποτ που αναφέρονται στην «Ημέρα Άλκη Στέα» από τα ραδιόφωνα της πόλης και της περιοχής, κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και αφιερώματα στη ζωή και το έργο του Άλκη Στέα από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της Πάτρας.

• Προβολή της εκδήλωσης «Ευτυχείτε!» (που διοργανώθηκε πέρυσι τέτοια μέρα στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» από το Πλήρωμα 94 και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού), από το Patra TV, την Τετάρτη 10/3, στις 22.00. Ομιλητές της βραδιάς ήταν οι: Λευτέρης Κογκαλίδης, Δέσποινα Πορτοκάλλη, Δημήτρης Κωνσταντάρας και Ανδρέας Καράβολας, την παρουσίαση έκανε η Νατάσα Τραγουστή και τη βραδιά έκλεισε με σύντομη τοποθέτησή της η σύζυγος του Άλκη Στέα, Νέλλη Μάνου.