ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Τι είναι τελικά το κυνήγι του θησαυρού;

Ο θησαυρός του καθενός μας είναι διαφορετικός.  Έχει να κάνει με τα θέλω και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ξεχωριστά, με την προσωπικότητά του και την στάση ζωής του.

Υπό αυτή την έννοια το κυνήγι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο δρόμος, το μονοπάτι που ακολουθεί ο καθένας και θα τον οδηγήσει στην εύρεση του θησαυρού του.

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Πλήρωμα 94» είναι φύση κυνηγός. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα βρίσκεται διαρκώς σε ένα αέναο κυνήγι. Αρωγός σε αυτό οι πολύ δυνατές καρναβαλικές καταβολές της και το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που με πάθος παίζει πάνω από 20 χρόνια και έχει σκοπό να το παίζει και για τα επόμενα 20.

Ποιος είναι όμως ο δικός μας θησαυρός και τι είναι τελικά το κυνήγι του θησαυρού.

Το κυνήγι για εμάς είναι το μέσο, το όχημα που μας κουβαλάει ακάματα στο ταξίδι μας για την προώθηση του πολιτισμού. Ο στόχος μας – ο θησαυρός μας είναι αυτό ακριβώς. Η προώθηση του πολιτισμού. Μόνο που αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές και να εκφραστεί με διάφορους τρόπους. Τρόπους και μορφές που ανακαλύπτουμε κάθε μέρα, όλο και περισσότερους όσο πιο πολύ ασχολούμαστε με το μεράκι μας.

«Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί ειν’ ο προορισμός σου.
Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ’έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο.»

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ, ΙΘΑΚΗ (1911)