ΤΡΙΚΑΛΑ (2008)

Αποκριάτικη αποστολή στα Τρίκαλα διοργάνωσε το «Πλήρωμα 94», ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Δήμου Τρικκαίων να «ανοίξει» τις πενθήμερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της πόλης της Θεσσαλίας για το 2008. Επιχειρήθηκε για πρώτη φορά μια οργανωμένη προσέγγιση στο Καρναβάλι των Τρικάλων, από τοπικούς φορείς, και το «Πλήρωμα 94» προσκλήθηκε να μεταφέρει το κέφι και τη γνώση του επί καρναβαλικών θεμάτων.

Η 40μελής αντιπροσωπεία ταξίδεψε ομαδικά το βράδυ της Τρίτης 4 Μαρτίου, με λεωφορείο. Κατά τη διαδρομή, αλλά και στα Τρίκαλα, διεξήχθη παιχνίδι θησαυρού μεταξύ των μελών της αποστολής. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλάμβανε συνέντευξη τύπου, επίσκεψη στη Νομαρχία και το Δημαρχείο, συναντήσεις (αντίστοιχα) με τον Νομάρχη Τρικάλων και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Τρικαίων, παρελάσεις σε πολυσύχναστες περιοχές των Τρικάλων και ειδικά σχεδιασμένα δρώμενα. Τα μέλη του Πληρώματος ήταν μεταμφιεσμένα με στολές προηγούμενων ετών και την πορεία τους συνόδευσαν μουσικές από τύμπανα, που δάνεισε πρόθυμα η ΔΕΠΑΠ, και άλλα αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Επέστρεψαν στην Πάτρα αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2008, έχοντας πραγματοποιήσει το ξεκίνημα του θεσμού που αργότερα θα βαφτιζόταν «Καρναβαλοτάξιδα».

Σχετικό Δελτίο Τύπου: «Το Πλήρωμα 94 ταξιδεύει»