Η ΙΔΡΥΣΗ

Ξημερώματα της 4ης 9ου ή αλλιώς αμερικανιστί 9/4 του 2007 υπογράφηκε πανηγυρικά το ιδρυτικό καταστατικό της εταιρίας, το οποίο αρμοδίως κατατέθηκε στην Δ.Ο.Υ Πατρών στις 09:04 πρωινή και ενεγράφη στο Πρωτοδικείο Πατρών στις 09:44 (το πλήρωμά 94 ξεκίνησε με τον αριθμό 4 την καρναβαλική του διαδρομή, το 1988, στη συνέχεια δε καθιερώθηκε με το νούμερο 94). Η σημειολογία έντονη εκείνη την ημέρα και στα υπόλοιπα νούμερα, με έντονη την παρουσία του 94 και στις χρηματικές καταβολές των 4 εταίρων (Αγγελική Σαλπιστή, Δημήτρης Λιακάκος, Φώτης Λουριδάς, Πέτρος Ψωμάς).

Με την ίδρυση του το Πλήρωμα 94 ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ της Εταιρίας, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Νοεμβρίου 2007 και με έπαθλο μία πλήρη καρναβαλική φιλοξενία του καλλιτέχνη και του ή της συντρόφου του/της, στην Καρναβαλική Ομάδα, «Ειν’ Ωραίοι» στο Πατρινό Καρναβάλι του 2008. Η προκήρυξη ζητούσε μια καλλιτεχνική ή γραμματική απεικόνιση του αριθμού «94» και της λέξης «Πλήρωμα», προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν από κοινού ως ΣΗΜΑ και ΛΟΓΟΤΥΠΟ της Εταιρίας σε κάθε της εμφάνιση (σφραγίδα-ιστοσελίδα-αφίσα-δραστηριότητες κλπ).

Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στις 30 Νοεμβρίου (γενέθλιο ημέρα του Πληρώματος το 1987) ανακοινώθηκε το νικητήριο λογότυπο (έργο της Σοφίας Τζήμα) καθώς και οι πρώτες δράσεις της εταιρίας.