Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων, το Δημοτικό Ωδείο Πατρών και το «Πλήρωμα 94» σας προσκαλούν στην εκδήλωση «Ο Μαέστρος», τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010, στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».
Στην εκδήλωση -που θα θυμίσει και θα τιμήσει τον αείμνηστο αρχιμουσικό Θεόφιλο Κάββουρα- θα συμμετάσχουν η μπάντα του Δήμου Πατρέων και το καλλιτεχνικό σύνολο «Πολύτροπον».
Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος, και θα διαβάσει ποιήματα ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει η σύμβουλος επικοινωνίας Ζέττα Ζάχου.

Ο Αντιδημαρχος Πολιτισμού
Αλέξης Σκαρμέας

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου
Χαρά Παντελή

Ο Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «Πλήρωμα 94»
Δημήτρης Λιακάκος

Δεν τον προλάβαμε εν ζωή. Τα χρόνια που εκείνος διηύθυνε την Μπάντα, εμείς ήμασταν ακόμα αγέννητοι ή παιδιά. Ούτε ευτυχήσαμε να ακούσουμε τις μελωδίες του. Οι παρτιτούρες του βρίσκονται όλες καλά φυλαγμένες, η φωνή του είναι πια ξεχασμένη και έργο του δισκογραφήθηκε μόλις το 2009!
Συνδυάζοντας δυο-τρία στοιχεία μονάχα –είναι, θαρρούμε, κι η αυτή η πολύχρονη εμπειρία στο κυνήγι θησαυρών- πιστέψαμε πως θ’ άξιζε η μελέτη και η έρευνα. Κάτι το πένθιμο εμβατήριο στον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής, κάτι το έξοχο ποίημα του αδερφού, κάτι οι νωπές ακόμα μνήμες των παλιών…
Νιώθουμε ανείπωτη περηφάνια που αυτή η εκδήλωση έχει τη σφραγίδα μας. Κι ας είχε κόπο. Όσο υπάρχουν στα έγκατα (και στο παρελθόν) της Πάτρας, άνθρωποι-θησαυροί σαν τον Θεόφιλο Κάββουρα, θα τους ανακαλύπτουμε και θα σας τους παρουσιάζουμε. Υπόσχεση!

«Πλήρωμα 94»
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία